Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Минчо Столарски (73 г.), срещу когото е повдигнато обвинение за умишлено убийство на Екатерина Каферинова (72 г.), заместник-председател на Общинския съвет във Велинград, извършено вечерта на 28 август.

Съдията по делото Ирина Джунева възприе искането на прокуратурата за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", като посочи, че има обосновано предположение обвиняемият да се укрие, тъй като до 2006 година е пребивавал в Германия, имал е брак с германска гражданка и има близки там, предаде "Нова телевизия".

В съдебната зала адвокатът на Столарски Кръстьо Кърпаров подчерта, че обвиняемият сам е уведомил полицията за извършеното деяние, че е съдействал на разследващите органи, направил е пълни самопризнания, а също така върху тялото му има следи от физическо насилие.

Пред съда Минчо Спасов заяви: "Аз го извърших, но не беше умишлено".

Пред журналисти извън съдебната зала обвиняемият каза, че съжалява за действието си. По думите му жертвата е имала големи финансови задължения към него.