Пловдивският окръжен съд осъди на 14 години затвор Илиян Рангелов, който в края на 2016 години уби в село Куртово Конаре годеницата си Милена. Той ще трябва да изтърпява наказанието при първоначален строг режим.

Магистратите не приеха твърдението на прокуратурата , че убийството е извършено с особена жестокост. Илиян Рангелов посегнал на годеницата си след скандал в дома им, при който тя заявила, че ще го напусне заради влошените им отношения.

Според обвинението на 28 декември 2016 година подсъдимият след работа отишъл в заведение, където употребил алкохол със свои приятели. Връщайки се вкъщи, между него и Милена възникнал конфликт. Жената тръгнала на работа, понеже била нощна смяна, а подсъдимият я настигнал след излизането й от къщата и й нанесъл удар с нож в областта на гърдите. След това я изоставил и се прибрал. Няколко минути по-късно колеги, с които Милена трябвало да пътува до работното си място, открили тялото й на улицата и се обадили на тел. 112.

Съдът определи също Илиян Рангелов да заплати на всеки от родителите на убитата по 150 хиляди лева. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.