Пловдивският съд наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева, на майката, която изостави 4-месечното си момченце на паркинг в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg

Момченцето, което се казва Мехмед и е родено на 28 декември м.г., беше изоставено между две коли на паркинг в района на Централната гара в Пловдив на 22 април. То беше открито от случайни минувачи, които са подали сигнал до телефон 112. Детето бе транспортирано в УМБАЛ "Св. Георги", а след това от "Закрила на детето" го настаниха в приемно семейство. Полицията откри родителите - 26-годишната Галя и 28-годишния Григор. Оказа се, че майката живее в старозагорско село и има друго дете, за което се грижи бабата. Бащата пък е от пловдивската Аджисан махала. 

В съдебната зала стана ясно, че 26-годишната Галя е безработна и неосъждана. Безпаричието я принудило да остави бебето си на паркинга. Взела решението спонтанно. След изоставянето Галя решила да мине през мястото, където сложила рожбата си, но там имало полиция и тя избягала.

Решението на магистратите бе административно наказание  - глоба от 1000 лева.