(Руският президент Владимир) Путин иска да хвърли вината върху Украйна, каза във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски във връзка с атаката от петък край Москва, при която бяха убити повече от 130 души, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"...Путин и останалите негодници се опитват просто да хвърлят вината върху някого другиго", каза Зеленски, след като руски представители намекнаха, че е възможно Украйна да е замесена във вчерашната атака.

Путин може да използва терористите, които изпрати на смърт в Украйна, за да спре тероризма в Русия, каза още Зеленски, имайки предвид сражаващите се в Украйна руски войници.

Това, че Путин мълча 24 часа и после се опита да хвърли върху Украйна вината за нападението, беше "абсолютно предсказуемо", каза още украинският лидер.

Въоръжени лица извършиха вчера нападение в концертна зала край Москва, при което бяха убити 133 души. Руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав терористичен акт".

Путин каза в телевизионно обръщение, че са били задържани четиримата преки извършители, които по думите му са се опитали да избягат в Украйна. Световните агенции отбелязват, че руският президент не е предоставил доказателство за твърдението си, че извършителите са се опитали да избягат в Украйна.

Отговорност за нападението пое групировката "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели.

Федералната служба за сигурност на Русия съобщи за задържани 11 души във връзка с нападението, включително четиримата пряко замесени в атаката.

Неделя, 24 март, е ден на траур в Русия.