Избягала лъвица вдигна накрак полицията в Берлин, съобщава "Билд". Властите са издали предупреждение към гражданите в три квартала в южната част на столицата да не напускат домовете си и да приберат и домашните си любимци.

"Около полунощ свидетели са видели хищник, който разкъсва диво прасе. Получихме и видео материал за това. Лъвица е. В момента няма причина да се съмняваме в автентичността на кадрите", заявява говорителят на полицията Даниел Кайп.

Няколко ловци с оръжия, заредени с упояващи медикаменти, вече търсят животното в районите на Щансдорф и Клайнмахнов. Дежурят и ветеринари. Според полицията лъвицата трябва да бъде заловена по хуманен начин.

Полицията е в акция от полунощ с голям периметър. Над района кръжаха два хеликоптера с термовизионни камери. Засега търсенето е неуспешно.

Все още не е ясно откъде се е появило дивото животно. Първоначалната информация беше, че животното може да е избягало от цирк.

Проверени са зоологически градини, паркове за животни, циркове и убежища за животни. "Не знаем откъде e дошла лъвицата", отбелязват властите.