Франческо Кали, известен като "Франки бой" - глава на фамилията Гамбино, е бил застрелян в Ню Йорк снощи. Това е първото убийство на мафиотски бос в града от 30 години, съобщиха американските медии. 

Тялото на 53-годишния Франческо Кали е било открито в дома му в Стейтън Айлънд около 21 часа в сряда с множество огнестрелни рани. Франки бой е бил транспортиран до болница, но лекарите само са констатирали смъртта му.

От полицията в Ню Йорк отказват всякаква информация по случая, но до момента няма задържани. 

Свидетели разказват, че са чули най-малко шест изстрела. По непотвърдена информация убиецът е успял да избяга с тъмен на цвят автомобил. 

Франческо Кали стана глава на фамилията Гамбино през 2015 г., вземайки властта от 68-годишния Доменико Чефалу. Твърди се, че той се е стараел да не изпъква в публичното пространство, докато е начело на фамилията. Затова често е наричан и "Невидимият дон"

Убийството му е първото на мафиотски бос от Ню Йорк, откакто Пол Кастелано беше убит през 1985 г. Джон Готи, който организира покушението тогава, поема управлението на фамилията Гамбино.

Федералната прокуратура в Бруклин в миналото е споменавала Кали в съдебни документи, в които го е представяла като бос на клана Гамбино, свързан посредством брак с клана Инцерило от сицилианската мафия.

Единствената му присъда на Кали за мафиотска дейност е отпреди десетилетие, когато той се признал за виновен в заговор за изнудване, включващ неуспешен опит да бъде построена писта за състезанията НАСКАР на Статън айланд. Осъден е на 16 месеца затвор и излиза през 2009 г.