След вчерашното изказване на министър-председателя Кирил Петков за това кой е виновен за падането на кабинета, като в списъка се озова и посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, последва реакция от Москва.

"Българският премиер обвини трима политици и руския посланик за своята оставка.

"За мен беше чест да ръководя правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова", каза Петков.

В списъка на виновниците за поражението на Петков липсват Батман и Жената-котка. Очевидно е уморен - не знае какво говори", написа говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова в Telegram.

Народното събрание подкрепи вчера внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие срещу правителството заради провала във финансово-икономическата политика.

Общо 239 народни представители дадоха своя глас в пленарната зала. Отсъстваше депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева, която е в болнични заради контузен крак.

"За" свалянето на кабинета гласуваха 123 депутати от четирите опозиционни партии ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане". Гласовете "против" бяха 116 - от "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и шестимата независими депутати. "Въздържали се" нямаше.