Говорителят на Министерство на външните работи в Москва Мария Захарова отказа да приеме като подарък сирене от български журналист, като заяви, че си има руско.

Български журналист се опита да даде сирене, донесено от родината си, като се шегуваше, че го предоставя като подарък, за да не "гладуват" в Русия, предаде РИА Новости. "Не, благодаря, имам руско", отвърна Захарова.

Ситуацията е свързана с наскоро публикуван пост в социалните мрежи на Роман Цимбалюк, кореспондент на УНИАН в Москва, в който пише, че в Русия няма нормално сирене и нищо не яде.

"Да, той наистина написа, че в Русия няма нищо за ядене... Надявам се,  вие не гладувате?", каза в отговор на българския журналист Захарова. 

Журналистът обаче продължи по темата като подчерта, че й носи лично българско сирене да не гладува. "Не, благодаря, имам си родно сирене", каза Захарова и го прекъсна с думите: "Нямаме нужда от рекламна пауза", след като журналистът се опита да продължи по темата, заявявайки, че след публикацията на Цимбалюк български компании са готови да им предоставят българско сирене.

По-рано твърдението на Роман Цимбалюк бе иронизирано от Захарова в личния й профил във Фейсбук.

"А вие в курс ли сте, че според служители на украинската агенция УНИАН в Русия има глад? Не сте наясно? Трябва да слушате Роман Цимбалюк, който редовно снабдява света с "факти" за Русия", написа Захарова в поста си.

Цимбалюк редовно се появява в Русия на пресконференции на президента Владимир Путин и се опитва да зададе "неудобни въпроси", отбелязва още РИА Новости.