Въоръжени мъже нахлуха в полицейско управление в квартал Нор-Норк на арменската столица Ереван, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции.

Чули са се взривове и изстрели, има и ранени хора, добави агенцията.

Един от неидентифицираните мъже, нахлули в полицейския участък, държи предмет, наподобяващ граната, каза кореспондент на ТАСС от мястото на събитието.

Според кореспондента мъжът се появил на вратата на сградата, заявил, че иска оставката на арменския премиер Никол Пашинян, след което се прибрал обратно в сградата, допълва БТА.

Няколко маса по-късно специалните части на Службата за сигурност на Армения задържаха мъж, който проникна в сградата на полицейския участък, предаде ТАСС.  

Говорителят на арменското министерство на вътрешните работи потвърди информацията за ареста и добави, че няма пострадали при задържането. 

По-рано днес пресслужбата на арменското Mинистерство на вътрешните работи съобщи, че в сградата на полицейското управление са нахлули трима въоръжени мъже. Двама от тях са били ранени от гранати, които сами са детонирали, а третият е останал в сградата. Ранените са откарани в медицински център, като лекарите оценяват състоянието им като средно тежко.

Мъжът, който е останал в сградата, е държал в ръката си граната, чиито щифт изглежда е бил изваден.

На мястото на инцидента е пристигна началникът на арменската полиция Арам Ованесян. Той се опита да преговаря с нападателя в продължение на около час и половина, след което в сградата влязоха специалните сили, разказва кореспондент на ТАСС.

Снимка: Vahram Baghdasaryan/Photolure via AP/БТА

Според местни медии е възможно е нападателите принадлежат към организацията "Бойно братство", 50 от чиито членове бяха задържани по-рано днес, отбелязва агенция Интерфакс. "Бойно братство" отрече тези твърдения и заяви, че няма нищо общо с инцидента, допълва агенция Спутник Армения.