Обвинението е заради съкращения в полицията през шестте й години като вътрешен министър, предаде Ройтерс.

В четвъртък във Великобритания ще има парламентарни избори, само дни след като екстремисти убиха седем души и раниха близо 50 в Лондон в събота вечер, трета атака на острова за по-малко от три месеца.

Мей бе запитана от репортери днес дали съжалява, че е съкратила броя на полицаите с около 20 000, докато оглавяваше ведомството от 2010 до 2016 г.

Тя отвърна, че бюджетът за борба с тероризма е бил оставен непокътнат и че на полицията са дадени правомощията, от които има нужда, за да се справи с проблема.

Запитан дали би подкрепил призиви за оставка на Мей, Корбин отговори утвърдително пред "Скай нюз" и допълни: "Да, имаме проблем, никога не биваше да съкращаваме броя на полицаите".

По-рано днес британският премиер Тереза Мей обяви, че нивото на заплаха от тероризъм във Великобритания ще остане "сериозно". "Това означава, че е много вероятно да бъде извършена терористична атака", каза тя пред Би Би Си след заседание на правителствения кризисен комитет.

”Да обвиним интернет” просто не е добър отговор, г-жо Мей >>>

Британската министър-председателка Тереза Мей не пожела днес да каже колко допълнителни места в парламента трябва да спечели, за да се оправдае свикването на предсрочни избори, предаде Ройтерс.

Мей направи рискован ход да свика парламентарни избори на 8 юни, за да засили позициите си за предстоящите преговори за Брекзит. През последните седмици обаче преднината на Консервативната партия пред Лейбъристката партия значително се стопи според социолозите.

Консерваторите имаха мнозинство от 17 места в досегашния парламент. Някои сондажи предричат, че те пак ще спечелят вота, но няма да имат мнозинство.

"През всичките ми години в политиката винаги съм била ясна: никога не си поставям такъв тип цели и никога не предричам изборни резултати", каза Мей в отговор на въпрос на Ройтерс.