Ученичка почина днес в германския град Улм, след като неизвестен засега мъж е нападнал нея и нейна съученичка, докато са отивали на училище тази сутрин, пише в. "Билд". Второто дете е тежко ранено.

14-годишното момиче е издъхнало от тежките си наранявания, съобщи говорител на полицията. Неизвестен засега мъж е нападнал двете ученички на път за училище в община Илеркирхберг, където живеят 4700 души. Нападението е станало около 7,30 ч. сутринта местно време. Очевидци веднага извикали полицията и линейка.

Според полицията в Улм децата (на 13 и 14 години) вероятно са вървели към автобусна спирка в съседна община, за да потеглят от там за училище. Твърди се, че предполагаемият извършител е избягал в съседна жилищна сграда.

Там полицията е заварила трима души, сред които се твърди, че е предполагаемият извършител. Първоначално не бяха ясни допълнителни подробности за нападението и мотива. Първоначалните предположения, че жилищната сграда е приют за бежанци, не могат да бъдат потвърдени. Полицията е обградила сградата, след което е била щурмувана, арестувани всички обитатели. Сред тях вероятно е бил и извършителят.

Не е ясно също така и дали момичетата и извършителят са се познавали. Според полицията в Улм разследването все още е в разгара си, а мястото на престъплението все още е отцепено. Полицията не дава информация дали извършителят е използвал оръжие за нападението и ако да, какво е било то, съобщава още в. "Билд".