Американският рапър MoneySign Suede е бил убит в калифорнийски затвор, съобщиха световните медии. 

22-годишният Хайме Бругада Валдес, както е името на изпълнителя, е лишен от свобода от януари, когато влиза в калифорнийски затвор, за да изтърпи 32-месечна присъда за две престъпления - притежание на оръжие и нарушаване на условна присъда. 

От Калифорнийския департамент за наказания и рехабилитация обявиха, че той е починал във вторник вечерта, 25 април, в медицинския център на затвора след нападение с хладно оръжие. В 21:55 ч. рапърът не е бил в килията си по време на преброяването, след което е открит в безпомощно състояние в банята на затвора. Бил е смъртоносно ранен във врата, като нараняванията "съответствали на убийство". 

Според адвоката му - Никълъс Розенбърг, хип-хоп изпълнителят е бил намушкан, докато е бил под душовете.

Властите разследват убийство, като все още не са установени виновникът и мотивът. Предполага се, че извършителят е друг затворник. 

"Всички са много шокирани. Той беше много популярен и хората го обичаха", коментира адвокатът му пред LA Times

Валдес е роден в семейството на мексикански имигранти, израства в района на Хънтингтън Парк в Лос Анджелис. Занимава се с музика от тийнейджърска възраст. Още тогава подписва с Atlantic Records, а първият му хит Back to the Bag излиза през 2020 г. и натрупва над 7 милиона гледания в YouTube. Миналата година излезе и дебютният му албум Parkside Baby.