Турската полиция е взела проби от водата в кладенец, намиращ се в двора на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, в рамките на разследването на убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, съобщава Ройтерс, позовавайки се на телевизия Си Ен Ен - Тюрк.

Турските власти вчера получиха разрешение от саудитски официални представители да направят инспекция на кладенеца, след като първоначално им беше отказан достъп.

По-рано лидерът на турската Патриотична партия Догу Перинчек заяви, че части от тялото на журналиста са били открити в кладенец на територията на генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, напомня ТАСС. Информацията все още не е коментирана официално от страна на Анкара.

Саудитският журналист Джамал Кашоги, който критикуваше властите в Рияд, изчезна на 2 октомври, след като влезе в саудитското консулство в Истанбул.

Саудитска Арабия призна през уикенда, че той е бил убит в консулството. Подозира се, че престъплението е било извършено от саудитски екип от 15 агенти, изпратен в Истанбул, за да убие журналиста и да се отърве от трупа му.