Официалните портрети на Бил Клинтън и Джордж Буш младши, които досега бяха изложени във фоайето на Белия дом, където президентът Тръмп е можел да ги вижда всеки ден, са свалени оттам и окачени в рядко използвана стая на президентската резиденция, съобщи Си Ен Ен, цитирана от Франс прес.

Предшествениците на Тръмп били заменени с двама президенти републиканци, които са управлявали преди повече от век - убитият през 1901 г. Уилям Маккинли и Теодор Рузвелт, който заема мястото му.

Традицията в Белия дом е портретите на последните американски президенти да са най-изложени на показ за гости на официални събития, отбелязва АФП.

Такъв все още е бил случаят на 8 юли при визитата на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор.

След това портретите на демократа Бил Клинтън (1993-2001) и републиканеца Джордж Буш младши (2001-2009) са били преместени в рядко използвана трапезария, където високопоставените гости обикновено не влизат.

Си Ен Ен коментира, че президентът Тръмп е имал възможността да вижда тези двама свои предшественици по няколко пъти на ден.

Портретът на управлявалия от 2009 до 2017 г. президент демократ Барак Обама пък не се очаква да бъде официално открит на официална церемония преди президентските избори през ноември.