Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с радост бе приел украинския президент Владимир Зеленски в Белия дом и изрази надежда за скорошно предстоящо негово посещение в Съединените щати, съобщава ТАСС. Американският държавен глава сподели това пред журналисти по време на среща в градината на Белия дом

"Той (Зеленски) вероятно ще дойде скоро в Белия дом", подчерта Тръмп, отговаряйки на въпрос за отношенията му със Зеленски.

"Разговарял съм с него два пъти. Много бих искал той да дойде в Белия дом, ако иска да дойде. А мисля, че той би искал да дойде. Вярвам, че ще дойде много скоро", добави президентът, но без да уточнява условията на посещението на Зеленски.

"Той (Зеленски) е добър човек. Той беше избран по време на невероятна корупция в Украйна, която много ме притеснява", казва още Тръмп.

В средата на октомври изпълняващият длъжността началник на щаба на Белия дом Мик Мулвани заяви пред журналисти, че американската администрация не е провела сериозни разговори относно организирането на посещението на Зеленски в Белия дом за преговори с Тръмп.

Двамата лидери се срещнаха на 25 септември в Ню Йорк по време на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. Тогава Тръмп покани Зеленски да посети американската столица, но не посочи датата.