Сградата в източната част на града е рухнала тази сутрин, малко след разсъмване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА и БГНЕС.

Тя е на общинската корпорация "Бриханмумбай" и е напълно изравнена със земята.

Няколко багера се включиха в операцията, за да вдигнат някои от най-големите бетонни блокове и това позволи на спасителите да започнат да изваждат тела на затрупани хора.
Открити са петима загинали.

Местните власти смятат, че между 40 и 60 души са живеели в рухналата сграда, а Националната агенция за управление на бедствията съобщи, че по първоначална информация е била обитавана от 22 семейства.

Според общината в Мумбай в нея живеят служители на местните власти и техните семейства, които са били приканени да напуснат сградата по-рано тази година.

"Сградата бе на трийсетина години. Поискахме от живущите да я напуснат през април, но те не го направиха", заяви говорител на общинската администрация, но не обясни защо семействата е трябвало да я напуснат.

Още пет жилищни сгради рухнаха в или до Мумбай последните месеци, като при един от инцидентите през април загинаха 74 души.

В Индия такива инциденти не са рядкост.
Заради голямото търсене на жилища в бързоразвиващите се индийски градове и ширещата се корупция строителните фирми често използват некачествени материали или вдигат повече етажи от разрешеното, отбелязва Асошиейтед прес.