Обвинение за шофиране в нетрезво състояние беше повдигнато на мъж от американския щат Делауеър, след като снощи той се вряза с автомобила си в паркиран джип от кортежа на американския президент Джо Байдън, предадоха Ройтерс и БТА. Агенцията се позова на изявление на полицията в град Уилмингтън, която нарича инцидента "случаен сблъсък".

Джипът на "Сикрет сървис", използван за блокирането на кръстовище, е бил ударен от седан в момент, в който президентът и съпругата му Джил са се насочвали към чакащата ги бронирана кола, на около 60 метра от удара.

Първата двойка на САЩ не е пострадала. Инцидентът е станал пред предизборната щабквартира на демократа Байдън в Уилмингтън. Държавният глава е претендент за номинацията на Демократическата партия за президентските избори догодина.

46-годишният мъж от Уилмингтън е обвинен в управление на превозно средство под влиянието на алкохол и в невнимателно шофиране, обяви говорителят на градската полиция Дейвид Карас. Полицията не назова нарушителя. 

Телевизионни кадри от инцидента показаха как служители на "Сикрет сървис" обграждат с извадени пистолети сребристосивия седан след катастрофата и ги насочват срещу шофьора, който излиза с вдигнати ръце.