Брекзит е въпрос, който поражда вълнение у хора на различни възрасти. Доказателство за това е емоционално писмо, адресирано до председателя на Европейския съвет Доналд Туск от 6-годишно момиче от Лондон на име Софи, предаде ДПА.

"Уважаеми господин Туск, живея във Великобритания. Знам, че ние напускаме ЕС. Но мисля, че ние трябва да бъдем приятели", пише детето в писмото до Туск. В него малката Софи моли председателя на Европейския съвет да му прати снимка с автограф, която тя щяла да си залепи в своя лексикон, посветен на Европа и наречен Европейска книга.

Молбата на Софи е допълнена с емотикони на червено цвете, сърце и звезда, както и от малка рисунка на еднорог, нарисувана лично от детето. Във Великобритания се разпространява схващането, че еднорогът е символ на онези, които вярват, че процесът на Брекзит може да има положителен изход.

Доналд Туск публикува писмотото на Софи в акаунта си в Инстаграм и после написа: "Ние винаги ще бъдем приятели, Софи", след което постави сърчице.

Вижте тази публикация в Instagram.

We will always be friends, Sophie ❤️

Публикация, споделена от Donald Tusk (@donaldtusk) на

Същевременно днес британското правителство ще внесе в парламента предложение за отлагане на Брекзит до 30 юни, ако депутатите одобрят до 20 март споразумението за напускането на ЕС. Това става, след като вчера вечерта парламентът подкрепи предложението премиерът Тереза Мей да изключи напълно варианта Брекзит без сделка - нещо, което тя бе казала, че е невъзможно да направи. Депутатите приеха с 321 срещу 278 гласа поправено правителствено предложение за варианта без споразумение. Така се отхвърля възможността за "твърд" Брекзит.