Тежки сблъсъци в Хонконг. Протестиращи проникнаха през барикадите, издигнати от полицията около сградата на централното правителство и хвърляха коктейли "Молотов" срещу органите на реда по време на 13-ия поред протест в автономния регион.

Стотици протестиращи се струпаха зад грамадната импровизирана стена, много от тях светеха с лазери в нощното небе. Полицията все още не е предприела действия срещу тях на това място.

Преди това силите на реда използваха срещу протестиращите пред сградата на правителството сълзотворен газ и водни оръдия. Полицаите се намесиха, след като някои от демонстрантите започнаха да ги замерят с различни предмети и коктейли "Молотов". После протестиращите се оттеглиха, а полицията разчисти района без сериозни сблъсъци.

Недоволните протестират срещу законови промени, които позволяват екстрадиране на местни граждани при повдигнато обвинение в чужбина. Това позволява да бъдат изпълнение подобни искания от страна на Китай, на която протестиращите гледат като вражеска страна.