След като беше съобщено, че Националният комитет на Републиканската партия ще разгледа идната седмица предложение бившият американски президент Доналд Тръмп да бъде обявен за предполагаем партиен кандидат за президент, инициаторът на тази идея в крайна сметка се отказа от нея, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Съюзникът на Тръмп - Дейвид Боси, беше разпространил проект на решение сред колегите си от Националния комитет вчера и гласуване по него можеше да има идната седмица по време на среща в Лас Вегас.

Тръмп и неговите съюзници започнаха кампания за натиск над Хейли, която отказва да се оттегли от надпреварата за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия. Нейният отказ да прекрати кампанията си ядоса Тръмп, който иска да фокусира вниманието си върху самите президентски избори и опонента си от Демократическата партия, президента Джо Байдън.

Но след като идеята на Боси стана обществено достояние, в социалната си медия "Трут сошъл" Тръмп възрази срещу нея и каза, че предпочита Националният комитет на Републиканската партия да не прокарва плана да го обявява преждевременно за предполагаем партиен кандидат за президент, защото той предпочита да спечели номинацията на партията си чрез гласуванията на първичните избори. След това възражение Боси оттегли предложението си.