55-годишна руска туристка е била открита невредима, след като вчера е била завлечена навътре в морето от течение край критския град Ретимно и е прекарала във водата 14 часа, съобщава "Катимерини".

Туристката е била открита от плавателен съд на Фронтекс (Европейската служба за гранична охрана) да се държи на повърхността с помощта на надуваем дюшек.

Жената е влязла в морето вчера рано следобед. След като не излязла, към 10 часа вечерта съпругът и дъщеря й са уведомили властите и е започнала операцията по издирването й.

В средата на май беше намерен трупът на Александра Бижева, изхвърлен от морето на самотен плаж в град Агио Николау на остров Крит. Според полицията тя се е удавила, но близките казват, че е имала страх от водата и имат съмнения, че е била убита.

Преди това пък изчезна 37-годишната Десислава Илиева от Бяла Слатина. Тя имала интимна връзка с гръцки гражданин и била бременна в 4-ия месец. Самият той обаче - 45-годишен мъж, беше намерен обесен в село в южната част на град Ретимно няколко дни след изчезването й. Популярното гръцко разследващо предаване "Светлина в тунела" се включи в издирването на младата жена, от която до момента няма следи.