Трупът на българката Александра Бижева бе намерен изхвърлен от морето на самотен плаж в град Агио Николау на остров Крит, съобщи в. "Български новини".

Голото тяло на Александра е открито от туристи на безлюдно място. Според гръцката полиция българката се е ударила и евентуално удавила. Тази версия е казана на близките й, които са поискали втора аутопсия.

Приятелки, които я познават, изказаха подозрения в социалната мрежа относно тази версия. Причината е, че Александра е имала страх от водата. На конкретния ден, когато се е удавила, е имало силен вятър 6-7 бофорта вълнение на морето. Времето е било студено, а Александра не е носила никакви аксесоари за плаж, нито хавлия.

Единствената открита нейна вещ е личната й чанта на 50-60 метра от нея. Бижева, която във Фейсбук профила си е написала, че е вдовица, е имала приятел грък, с когото през зимата живеят в Янина, а през лятото на остров Крит. Българката е от Хисаря, а е заминала за Янина през 2010 г.

В момента тялото се намира в моргата на болницата в град Ираклео в очакване на повторна аутопсия с надежда да се даде повече яснота. На място от България са пристигнали членове на семейството на Александра.

Това е вторият инцидент с българка от началото на месеца на остров Крит.