Русия обвини западните страни, че пречат на мирните преговори с Украйна и с това удължават войната, предадоха ДПА и БТА, позовавайки се на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

"Сега е момент, в който западните страни изцяло залагат на продължаване на войната", каза днес Песков по руската държавна телевизия "Русия-1". Под ръководството на САЩ Западът не разрешава на украинците "нито да мислят, нито да говорят за мир, нито да обсъждат мира", отбеляза той, имайки предвид изявленията на западни политици, че не искат да оказват натиск върху Украйна, карайки я да води преговори.

"Въпреки това ще дойде моментът за подновяване на преговорите", заяви Песков. "За да има обаче мир, Украйна трябва да разбере още веднъж условията на Русия, които включват признаване, че Крим е руска територия, и отстъпване на Донецка и Луганска област", уточни той.

Шестима души са убити при руски обстрел на украинския град Славянск, казаха междувременно представители на местните власт.

Източноукраинският град бе подложен днес на мощен ракетен обстрел от страна на руските въоръжени сили. Много хора са убити и ранени, заяви кметът на града Вадим Лях, цитиран от Ройтерс.

"Най-малко 15 пожара. Много убити и ранени", написа в Телеграм Лях. Кметът каза, че това е най-масираният в последно време обстрел на града.

По думите на Тетяна Игнатченко, говорителка на администрацията на Донецка област, са убити шестима и ранени петнайсет души, предаде Франс прес.