От руското Министерство на отбраната заявиха, че международните хуманитарни организации не осигуряват никаква реална помощ за гражданите на сирийския град Алепо, въпреки че той е свободен от терористи в продължение на месец, предава сирийската агенция САНА, цитирана от Агенция "Фокус".

Говорителят на руското министерство генерал-майор Игор Конашенков коментира: "Изненадващо, след периода на изключително близко внимание към Алепо от международните организации, участващи в хуманитарни операции, месец по-късно няма инициативи за предлагане на помощ на хората в този град".

"Междувременно мирният живот в града се възстановява. Жителите, рискувайки живота си, се завръщат по домовете си и често дори самостоятелно ги разминират от останалите след терористите самоделни взривни устройства", констатира генерал Конашенков.

Според него за това знаят и Уницеф и Управлението по координиране на хуманитарната дейност, които са ключови органи на ООН по оказването на помощ за децата и възрастните, пострадали в резултат на бойните действия.