Припомних една фраза, която ми бе казана от един ром: "Знаете ли, ние сме като птиците, идва ни да крадем естествено", казва Льо Пен в седмичния си видео бордови дневник, предаде БГНЕС.

На 19 декември Жан-Мари Льо Пен бе осъден да плати глоба от 5000 евро за публична обида към група лица заради принадлежността им към даден етнос.

"Това означава, че (ромите) летят през границите, преминават над границите, за да дойдат до тук при нас", добавя историческият водач на Националния фронт.

Смятам, че им предстои да тръгнат на 1 януари. Sie kommen (Те идват - на немски), добавя той.

Франс прес припомня, че от 1 януари българите и румънците свободно ще могат да работят в независимо коя държава от Европейския съюз в името на принципа за свободно движение на работници, едно от основните права на европейските граждани.

От 2007 г. българите и румънците се радват на свободата на придвижване и престой в Европа, както всички граждани на съюза.

На 22 септември 2012 г. по време на летния университет на Националния фронт Жан-Мари Льо Пен си позволи поредица провокации за имиграцията – любима тема на партията му – в присъствието на дъщеря си Марин.

Подигравайки се на циганите, той предизвика смях и бурни аплодисменти, приписвайки им фразата: "Ние сме като птиците, крадем естествено."