Президентът на Русия Владимир Путин е свикал за утре оперативно заседание на националния Съвет за сигурност, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. По думите на говорителя съвещанието е с постоянните членове на съвета.

Песков не каза дали на заседанието ще се обсъжда ситуацията около Кримския мост, който вчера бе повреден от взрив на камион.

ТАСС посочи, че Путин редовно свиква оперативни заседания на националния Съвет за сигурност, обикновено веднъж седмично.

Същевременно няколко украински медии съобщават, цитирайки публикация на мозъчния тръст "Институт за изследването на войната", че министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу и шефа на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валери Герасимов вероятно са били отстранени от постовете си.

В туитър профила си украинската медия "Трухаnews" съобщава, че Шойгу може да бъде заменен от губернатора на Тула - Алексей Дюмин, а Герасимов - от заместник-главнокомандващия на сухопътните войски генерал-лейтенант Александър Матовников.

От началото на инвазията на 24 февруари поне осем генерали са уволнени, преместени или отстранени по друг начин, пише "Уошингтън пост".