Президентът на Русия Владимир Путин оцени разговора си с американския държавен глава Джо Байдън като конструктивен.

"Разговорът беше много открит, в конкретика и, бих казал, конструктивен. Във всеки случай се надявам, че така оценява резултата от нашата среща и американската страна", коментира от Сочи Путин, цитиран от ТАСС. Той даде брифинг след срещата си с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис.

"Имаме възможност да продължим този диалог и ми се струва, че това е най-важното", добави още за разговора с Байдън руският президент.

Той отбеляза, че са обсъдили темата за сигурността, разширяването на НАТО на изток, в това число за сметка на Украйна, взаимодействие в киберсигурността, както и иранския проблем.

"Говорихме и по редица други въпроси, по нормализацията на дипломатическите връзки и така нататък. В общи линии, наистина разговаряхме достатъчно дълго и подробно по всички тези теми", каза Путин. Руският президент отбеляза, че срещата се е проточила "повече от два часа".

Двамата с Байдън са констатирали раздвижване на диалога между Русия и САЩ по темата за киберсигурността.

"Говорихме подробно за киберсигурността, обезпечаването на безопасността в тази сфера, и констатирахме, че след срещата ни в Женева ни се е удало да напреднем значително в тази посока", каза Путин.

По думите му по темата е налице конструктивен диалог и обмен на информация, и това носи положителен характер и дава положителни резултати.

Путин съобщи още, че до седмица Москва ще подготви предложения по въпросите на сигурността и ще ги предостави на САЩ.

"Договорихме се да бъде създадена съответната структура, която да съумее професионално да се заеме с въпросите на сигурността", съобщи още Путин.

Русия ще представи на американската страна своите предложения по въпросите на сигурността "максимално публично", обеща още Владимир Путин.