Има само един сигнал, подаден от България, за българка, която живее и работи в района на Генуа. Правим проверка на този сигнал. Още нямаме информация дали е пострадала, дано да не е така. Това заяви пред Нова ТВ генералният консул на България в Милано Росен Руфев след трагедията с рухналия мост "Моранди" в Генуа.

"Не разполагаме с информация за пострадали българи, не изключваме да има, но се надяваме да няма", заяви още Руфев.

"Поддържаме директни връзки с болници и местните структури, които имат отношение към инцидента. Трагедията е голяма, случва се 10 дни след инцидента в Болоня", коментира генералният ни консул в Милано.

Двама шофьори на ТИР-ове - българин и хърватин, се спасили по чудо при рухването на моста в Генуа, съобщи изданието "Дженова тудей".

Камионите паднали заедно със срутилия се мост, но шофьорите им били живи и здрави. Те излезли от ТИР-овете си и дори помогнали на спасителите по време на операциите.

Български граждани могат да потърсят информация по случая или да подадат сигнали на телефоните на Генералното консулство в Милано:

- +39 028 49 42 941;

- +39 933 37 82 60 43 (в извънработно време).

Част от виадукта над индустриална зона в италианския град Генуа рухна при внезапна буря с проливен дъжд. Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че жертвите при срутването на моста на магистрала А10 в Генуа вече са 30, като има много тежко ранени. Сред загиналите е и малко дете.

Според данни на спасителните екипи, работещи на мястото на трагедията обаче, жертвите вече са повече. 

Община Генуа обяви два дни на траур - в сряда и четвъртък, в знак на солидарност с близките на жертвите. Ще бъдат отменени всички събития от развлекателен характер.