Британци, протестиращи срещу американския президент Доналд Тръмп, издигнаха тази сутрин близо до сградата на парламента шестметров надуваем балон с формата на "бебе Тръмп", предаде ДПА.

"Извратената, мошеническа система ме заля с всичко, с което можа. . .Казах ви че, ще полетя и ето - тук съм!", написаха в Туитър организаторите на протеста от името на своето бебе Тръмп.

Десетки поддръжници и журналисти проследиха как "детегледачи" в сигнални жилетки, наглеждаха и се суетяха около балона, докато той се надуваше.

Вижте снимки от протеста >>>

На сайта за набиране на средства за инициативата протестиращите посочиха, че са направили балона, за да покажат, че Тръмп е "голямо, ядосано бебе с крехко его и малки ръчички".

"Освен това той е расистки демагог, а оттам и опасност за жените, имигрантите и малцинствата, смъртна заплаха за мира по света и за самото бъдеще на живота на Земята", казаха те.

Тръмп има среща днес с британския премиер Тереза Мей и с кралица Елизабет Втора край Лондон.

Американският президент няма да се задържа дълго в британската столица. По-късно днес се очаква той да посети за кратко посолството на страната си, пред което се готвят да се съберат хиляди протестиращи.

Инициаторите на протеста с балона казаха, че просто няколко приятели и не се свързаха с нито една от няколкото големи протестни групи, които планират демонстрация.

След като събраните дарения надхвърлиха 30 000 лири (40 000 долара), организаторите казаха, че ще използват излишъка за "околосветска обиколка" на надуваемото "бебе".

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА