По време на семеен риболов край бреговете на Флорида кметицата на град Тампа се натъкна на голям улов: пакет с близо 32 килограма кокаин, чиято приблизителна стойност надхвърля един милион долара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американски медии съобщиха вчера, че кметицата Джейн Кастър е била на лодка в края на юли в архипелага Кийс, в южния край на Флорида, когато човек на лодката забелязал петно ​​в океана. Първоначално хората от лодката са го взели за рибен пасаж.

"Когато се приближихме обаче, си казах: "О, това е пакет кокаин", каза пред местна телевизия кметицата на Тампа, която известно време е работила в полицията на този град с 400 000 жители, а от шест години е негов градоначалник.

Те качили пакета с размерите на микровълнова фурна в лодката и уведомили местните власти, които конфискували наркотика - 31,7 килограма бял прах, оценен на 1,1 млн. долара.

На 24 юли бреговата охрана на САЩ обяви откритието в социалната мрежа "Екс" (бивш "Туитър"), като го приписа на "ветроходец". Бреговата охрана също така публикува снимка на този необичаен улов - 25 малки пакета, всеки с изображение на пеперуда.