Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич първа в страната се ваксинира против Covid-19 с ваксината на Пфайзер/Бионтех. След нея се ваксинираха и социалният министър Дария Кисич Тепавчевич и епидемиологът Предраг Кон, съобщават сръбските медии.

След изпълнението на условията, снемането на анамнеза и попълване на формуляр, премиерът получи първата си доза от ваксината.

Дария Кисич Тепавчевич изрази задоволство, че Сърбия е сред първите страни в света, която е получила ваксината. "Ваксината вече е в нашата страна, това е отлична вест. Това може да бъде светлината в края на тунела на тази дълга епидемия", каза тя за държавната телевизия РТС.

Министърът добави, че решението за началото на ваксиниране на хората в домовете за възрастни хора не е взето ад хок и посочи, че ваксинацията в старческите домове трябва да започне днес в Белград и Нови Сад, а утре и в Ниш.

Тя подчерта, че лекарите са обучени и подготвени да ваксинират хората с ваксина, която по думите й се е доказала като безопасна не предизвиква сериозни негативни реакции