Слаб сити е селище в пустинята Колорадо, в югоизточната част на щата Калифорния, САЩ. То носи името си от бетонните плочи и пилони, изоставени след края на Втората световна война от казармите, които са се намирали там. След закриването на военната база Лагер Дънлап, група военнослужещи остава и заселява мястото.

Разположен на изток от Щатски път 111, входът на селището лесно се разпознава по колоритната "планина на спасението" - триетажен хълм, изцяло покрит с акрилна боя, бетон и кирпич и украсен с библейски стихове. Своеобразната планина е дело на Ленърд Найт, който я изгражда в продължение на 30 години с цел да разпространява едно единствено послание - Господ е любов.

Вижте снимки на града>>>

Няколко хиляди лагерници, много от тях пенсионери, използват това място през зимните месеци. Температурите през лятото са непоносими, но въпреки това има група от около 150 постоянни жители, които живеят в селището през цялата година. Повечето от тях получават социални пенсии от държавата.

Жителите не плащат паркинг за караваните, в които живеят и не спазват почти никакви законови регулации. Наричат мястото "последния свободен град на Америка". Лагерът е без електричество, без течаща вода или каквито и да било други услуги. Много от лагеруващите използват генератори или слънчеви панели за генериране на електричество.

Снимка: La Weekly