Неизвестни подпалиха двама бездомни мъже в германската столица Берлин около 23 часа снощи, съобщи в. Die Berliner Zeitung.

Нападението е извършено в района на жп гара Шьоневайде в източната част на Берлин.

Мъжете са транспортирани в болница в критично състояние с множество изгаряния. Пострадалите са на 47 и 62 години и са с германско гражданство, съобщиха от полицията. Заради състоянието им те не могат да бъдат разпитани от разследващите.

Бездомниците са били завити с множество одеала и кашони. Върху тях е излята запалима течност - бензин или някакъв вид алкохол, след което са били запалени. По данни на изданието, собственик на заведение, разположено в близост до мястото на инцидента, се е притекъл първи на помощ, като се е опитал да потуши пламъците с пожарогасител.

Мотивите за нападението към момента са неизвестни, а полицията започна разследване за опит за убийство, отбелязва ДПА.

Инцидентът припомни на германската общественост аналогичния опит за запалване на бездомен мъж на гара Шьонлайнщрасе през декември 2016 година. Тогава пътници се притекоха на помощ на бездомника, който не пострада.

Основният нападател тогава бе осъден на две години и девет месец затвор, а тримата му съучастници - на по осем месеца пробация.