Полицията в канадската провинция Онтарио съобщи днес, че е починал втори човек, ранен при стрелбата в гръцкия квартал в Торонто, в която пострадаха 14 души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорителката на звеното за специални разследвания в провинцията Моника Хъдън каза, че трима души са мъртви, единият от които е стрелецът. Не се съобщават повече подробности за стрелбата на улица Данфорт, нито за втората жертва, която е починала снощи. Момиченце остава в критично състояние.

Полицията е установила местонахождението на 29-годишния нападател на около 3 пресечки от местопрестъплението. След това открила огън по него, а той отвърнал.

Мъжът избягал, но по-късно бил открит мъртъв на ул. Данфорт. Не е ясно дали престъпникът се е самоубил или е починал от раните си в престрелката с полицията. Звеното за специални разследвания ще уточни от какво е починал извършителят и дали има неправомерно поведение на полицаи.

Специалното звено автоматично се отзовава при всички случаи със смъртен изход или сериозни наранявания с участието на полицаи.