Разследващи са взели за изследване отломки от разбилия се в сряда самолет, на който се предполага, че е бил руският наемнически предводител Евгений Пригожин, предадоха ДПА и БТА, като се позоваха на руската новинарска агенция РИА Новости.

Разследващите са иззели записващите устройства на самолета, който се разби в Тверска област, както и други предмети и документи, необходими за установяване на обстоятелствата на катастрофата, съобщи пресслужбата на Следствения комитет на Русия, цитирана от ТАСС.

Самолетът, излетял от Москва за Санкт Петербург, се разби в сряда вечерта. В списъка с пътниците фигурират имената на Пригожин, както и най-високопоставения командир от "Вагнер" Дмитрий Уткин.

Пресслужбата на Следствения комитет на Русия съобщи още, че в момента специалисти извършват ДНК експертиза, за да установят самоличността на десетимата души, намирали се на борда на самолета и загинали при катастрофата.

"В хода на първоначалните следствени действия на мястото на самолетната катастрофа бяха открити телата на десетима загинали. Извършват се молекулярно-генетични експертизи за установяване на самоличността им", заявиха от пресслужбата.

Агенция ДПА отбелязва, че смъртта на Пригожин все още не е официално потвърдена.