През изминалата нощ е бил ограбен парижкият дом на наследник на луксозната империя "Луи Вюитон", като крадците са задигнали часовници, бижута и чанти от висок клас, съобщиха в понеделник запознати със случая, предаде France24.com

Беноа-Луи Вюитон, потомък шесто поколение на основателя на модната къща, живее в луксозния Седми район на столицата, близо до военния музей "Дом на инвалидите". Точната стойност на отнетите предмети все още се оценява, но е поне няколкостотин хиляди евро, твърдят източниците.

Провежда се разследване за кражба с взлом, съобщиха от парижката прокуратура, като със случая се занимава столичното звено за борба с бандитизма и щетите са в процес на изясняване.

Уебсайтът Actu17, който пръв съобщи новината, определи стойността на кражбата на няколко милиона евро. Взломната кражба е станала към полунощ, когато апартаментът е бил празен. Някои от откраднатите чанти са били "изключително ценни прототипи".

Луи Вюитон, който основава едноименната луксозна къща през 1854 г., като изработва куфари, умира на 70-годишна възраст през 1892 г.

През 1987 г. компанията се сля с производителя на шампанско "Moet et Chandon" и марката коняк "Hennessy", за да създаде LVMH, която сега е най-голямата компания за луксозни стоки в света, обединяваща 75 марки и даваща работа на 175 000 души.

Чантите на Луи Вюитон с прочутия монограм "LV" са сред най-престижните модни артикули в света и често се копират от фалшификатори.

Миналата седмица фалшиви чанти "Луи Вюитон" бяха сред фалшификатите на стойност близо един милион евро, които полицията откри при обиск на таен магазин близо до Париж.

През септември група въоръжени грабители открадна 300 чанти "Louis Vuitton" от подизпълнител, работещ за компанията, като стойността им на дребно се оценява на няколкостотин хиляди евро.