При стрелба в предприятие в западната част на щата Мериленд има няколко жертви, а заподозреният е ранил полицай при последвалото преследване, съобщи губернаторът Лари Хоган, цитиран от Асошиейтед прес.

След брифинг с органите на реда Хоган заяви, че заподозреният е прострелял в рамото полицая, който след това е отвърнал на огъня. Той не знаеше какво е състоянието на заподозрения.

Вижте снимки

Стрелбата е станала в предприятие в Смитсбърг, заяви по-рано по телефона говорителят на шерифската служба на окръг Вашингтон сержант Карли Хос. Адресът, посочен от властите, съответствал на предприятие.

Службата на шерифа заяви в кратко изявление, че инцидентът се развива бързо и ще публикува информация, когато има възможност. Оттам отказаха да уточнят броя на жертвите или степента на нараняванията им, въпреки че Хоган беше казал, че потенциално има трима загинали.

Кадри в новините показаха, че на мястото на инцидента има голямо присъствие на полиция, включително автомобили на спешна помощ.

Смитсбърг, чието население е около 3 000 души, се намира на около 120 км северозападно от Балтимор, недалеч от границата на Мериленд с Пенсилвания.

Полицай застреля мъж, който се опитал да влезе в начално училище в Алабама

"Потенциален нарушител" отишъл до няколко врати, опитвайки се да влезе в началното училище "Уолнът парк", където се е провеждала лятна програма за ограмотяване на 34 деца. Всички външни врати били заключени и директорката се е свързала с отговарящия за училищата Тони Редик, когато разбрала какво се случва, каза той пред репортери.

Полицай се сблъскал с лице, което се е опитало да проникне в маркиран полицейски автомобил в Рейнбоу Сити в близост до училището, се казва в изявление на Агенцията за правоприлагане на Алабама. Още служители от полицейското управление в Гадсдън се появили, за да окажат помощ, се казва в изявлението.

Лицето е било простреляно смъртоносно, след като оказало съпротива и се е опитало да отнеме пистолета на служителя, съобщи агенцията. В изявлението, в което не се споменава за опит за влизане в училището, не се посочва колко изстрела са били произведени и от кого.

Щатът идентифицира застреляния мъж като Робърт Тайлър Уайт, на 32 години, от Бънливил, Северна Каролина. Длъжностните лица не знаят дали мъжът "просто е минавал" или нещо друго, каза Редик.

Властите не съобщиха веднага подробности, включително дали Уайт е бил въоръжен или защо може да се е опитвал да влезе в училището или в патрулната кола.