Най-малко петима души загинаха, а други 40 са ранени при голям пожар след катастрофа между автобус и камион в тунел на автомагистрала в Южна Корея, предава Reuters, позовавайки се на информация от службите за извънредни ситуации.

Пламъците са избухнали на скоростната магистрала Gyeongin близо до столицата Сеул около 13:49 часа местно време. Множество клипове в социалните мрежи показват бързоразпространяващия се пожар, обхванал звукоизолиращия тунел.

Трима от ранените са в тежко състояние, а останалите 34 са пострадали по-леко, съобщи Националната противопожарна агенция на Южна Корея, цитирана от БТА. Няма информация за загиналите.

Според очевидец, цитиран от YTN, трафикът е бил интензивен и множество автомобили са блокирани в близост до инцидента. Чула се е и експлозия.

Снимка: AP/БТА

Пожарът е бил потушен, но все още не са ясно напълно причините за неговото избухване. Не е ясно и какъв товар е превозвал камионът. Една от първоначалните версии за огъня е именно катастрофата между автобуса и камиона, съобщава служител от Пожарната.

В пламъците са били унищожени общо 44 автомобила. Разследването продължава.