Автомобил се вряза снощи през една от портите на Ватикана и шофьорът му бе арестуван, предаде ДПА, като се позова на изявление на Светия престол. Няма жертви и никой не е ранен.

Автомобилът стигнал до източната входна порта "Санта Ана" и след това с висока скорост колата преминала през двете контролни бариери на папската швейцарска гвардия и жандармерийския корпус на Ватикана, се казва в изявлението.

Още снимки тук>>

Първоначално автомобилът се приближил и бил отклонен от папската гвардия, но след маневра колата се върнала, насочвайки се пак към Ватикана.

В опит да спре автомобила, член на охраната стрелял с пистолета си по предните му гуми. Въпреки че улучил левия преден калник, колата продължила да се движи напред, пише БТА.

Снимка: БТА

Автомобилът навлязъл във вътрешността зад портата, като стигнал до централния двор на Апостолическия дворец на Ватикана. След като се озовал там, шофьорът изведнъж излязъл от колата и бил арестуван, се казва в изявлението.

Снимка: БТА

Мъжът, за когото се смята, че е на около 40 години, веднага е бил прегледан от лекар. Той установил, че шофьорът има психиатрични проблеми.

Според изявлението на Светия престол мъжът сега е задържан в казармата на жандармерийския корпус на Ватикана.

Снимка: БТА