Полицията в германската провинция Долна Саксония разследва убийствата на няколко души, извършени с арбалет. Телата на две жени са били открити днес в апартамент, принадлежал на един от тримата души, убити с необичайното оръжие през почивните дни.

Полицаите са намерили труповете в северозападния град Гифхорн в жилището на тридесетгодишна жена. Тя е една от трите жертви, открити пронизани с арбалет в събота в изолиран хотел на брега на река в Пасау, близо до границата с Австрия.

Започнат аутопсиите на първите три жертви, а резултатите се очакват утре.

Убитите са 33-годишна жена и 53-годишен мъж от провинция Райнланд-Пфалц и 30-годишна жена от Долна Саксония. Първите две жертви са били на леглото, хванати за ръка и пронизани в главата и гърдите, а третата - на пода, пронизана в тялото.

Тримата се регистрирали в хотела късно вечерта в петък за три нощувки. Не са носели багаж.

Мъжът бил с костюм и имал дълга бяла брада, а жените били облечени в черно, съобщиха свидетели за германския таблоид "Билд". Те пожелали "лека нощ", взели вода и газирани напитки и се качили в стаята си.

Полицията претърси и пикап с емблема със стрелец с лък. Органите на реда не смятат, че има и друг замесен в престъплението.