Това оповести малайзийският зам.-министър на транспорта Абдул Азиз Каправи.

"Серийният номер потвърждава, че тя (отломката от крило) принадлежи на самолета "Боинг 777". Това е информация от "Малайзийските авиолинии". Оттам ми съобщиха", каза зам.-министърът за Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Известно е, че фрагментът от самолетно крило бе открит в сряда край френския остров Реюньон в южната част на Индийския океан.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак заяви вчера, че мястото, на което е била намерена отломката, съвпада с прогнозите от анализите на експерти за евентуалното разпръсване на отломките на самолета, ако той е паднал в Индийския океан.

Очаква се отломката от самолета да бъде транспортирана във Франция в края на седмицата, за да бъде анализирана, каза съдебен източник, цитиран от АФП.

Двуметровият фрагмент се очаква да бъде докаран в събота в района на Тулуза.
През следващата седмица той ще бъде подложен на съдебна експертиза в център на Главното управление по въоръжението към френското министерство на отбраната, каза съдебният източник.

Фрагментът бе открит на близо 5400 км от мястото, на което пътническият самолет е изчезнал от радарите над Малакския пролив. Той летеше от малайзийската столица Куала Лумпур за Пекин.