Информация за това е получена в българското посолство в Обединеното кралство от Форин офис, съобщиха от Министерство на външните работи.

В момента пострадалият мъж се лекува в болница и е в стабилно състояние. Посланикът ни Константин Димитров е направил постъпки да го посети.

Българското посолство е подало до полицията данните на друга наша сънародничка по сигнал на нейни роднини, за която има съмнения, че е пострадала.

След терористичните инциденти в Лондон през нощта на 3 срещу 4 юни 2017 г. в българското посолство е сформиран кризисен щаб, който следи ситуацията и поддържа постоянна връзка с местните власти.

Испания също издирва свой сънародник в Лондон. По информация на негови приятели той се е нахвърлил на един от нападателите, който намушкал с нож жена, за да я спаси.

Днес стана ясно, че районът около Лондонския мост, където в нощта срещу 4 юни бе извършен атентата, вече не е отцепен. 

Ясна е и самоличността на тримата нападатели, които убиха 7 души и раниха 48 в Лондон в събота вечер.

Нападението в събота се е развило за няколко минути. Взет под наем ван излиза от пътя и се врязва в пешеходците на натоварения Лондонски мост. Трима мъже с големи ножове изскачат от вана и нападат хора в барове и ресторанти в популярния квартал "Бъроу маркет". Мъжете убиват седем души и раняват петдесетина, преди да бъдат застреляни от полицията.

Антитерористичната операция в британската столица продължава. Извършени са нови арести и нови обиски.

Полицията отказва да назове имената на тримата извършители на атентата, защото все още тече разследване. Постепенно обаче се появяват имената на жертвите. Първото име, което споменават от полицията, е на канадката Кристи Арчибалд.

Младата жена издъхнала в ръцете на годеника си, след като била пометена от вана убиец на „Лондон Бридж”.

Нивото на заплаха във Великобритания остава ”сериозно" >>>