Това заяви синът на Кадафи Сейф ал Ислам, цитиран от Ройтерс, накоято се позова БТА.
Когато бе попитан в интервю за телевизионния канал Евронюз за дискусиите в международната общност за налагане на зона, забранена за полети над Либия, той отговори: "Военните операции завършиха. До 48 часа всичко ще е приключило."
Сейф ал Ислам допълни, че силите на режима са близо до Бенгази и "каквото и решение да бъде взето, ще е прекалено късно".

В Бенгази се намира щабът на Националния съвет на Либия. 

Всички въоръжени сили в Източна Либия, верни на Муамар Кадафи, да се включат в настъплението срещу бастиона на бунтовниците град Бенгази, призова междувременно либийската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.
Силите на Кадафи превъзхождат противниците на режима и по брой и по въоръжение.

Следвайки призива, два от най-влиятелните клана в Бенгази - Тархума и Уарфала - се обявиха в подкрепа на либийския лидер Муамар Кадафи, съобщи Ройтерс. Лидерите на двата клана се обадили по телефона в държавната либийска телевизия, за да изразят позицията си. 

Град Адждабия е бил "прочистен от бунтовници", съобщи либийската държавна телевизия, цитирана от Франс прес, на която се позова БТА. Това е ключовият град по пътя към Бенгази.

Лоялни на Муамар Кадафи сили започнаха атака срещу контролирания от бунтовниците град Мисурата, предаде Ройтерс, като се позова на информации на местни жители. В щурма участват танкове и артилерия.
Мисурата се намира на 200 километра източно от Триполи. Комуникациите в града са прекъснати, допълва Асошиейтед прес и уточнява, че освен Бенгази на изток Мисурата остана единственият контролиран от бунтовниците град в западната част на Либия.

Международната общност няма единно становище по евентуална военна операция в Либия. Френският министър на външните работи Ален Жупе заяви в блога си, че "няколко арабски страни са готови да участват ефективно във военна операция в Либия. Не е късно да се намесим", цитират го АФП и БТА. "Само заплахата за използване на сила може да спре Кадафи. Бомбардирайки с десетки самолети хеликоптери позициите на противниците си, либийският диктатор успя да преобърне нещата", пише той.
"Можем да неутрализираме военновъздушните сили на Либия чрез целенасочени удари", подчертава Жупе и припомня, че Франция и Великобритания настояват за това от две седмици.

Италианският външен министър Франко Фратини обаче категорично изключи варианта за военна намеса в Либия, предаде Ройтерс.
"Не можем да допуснем война, международната общност не трябва да допусне подобно нещо, не трябва да иска и не трябва да направи подобно нещо", заяви Фратини пред комисия в италианския Сенат.

Последна актуализация в 21.40 ч.