Това съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Хищникът Устин устроил пира си във ферма във Фуюан в провинция Хейлунцзян. Щетите, нанесени на собственика на козите, ще бъдат компенсирани от местните лесничейски власти.

Вижте снимки >>>

Преди две години руските експерти спасиха пет малки сибирски тигърчета. Устин бе едно от трите, пуснати на свобода от Путин през месец май в отдалечения Амурски регион, граничещ с Китай.

Две от животните преминаха на китайска територия. Те бяха снабдени с устройства за проследяване и бяха наблюдавани непрекъснато от китайски природозащитници.

Другият "президентски" тигър, попаднал в Китай - Кузя, нападна курник в същия регион и се нагости с пет кокошки миналия месец.

Убитите от Устин кози били с премазани черепи и носели следи от зъби, в които можел да влезе човешки пръст.

Франс прес уточнява, че Устин всъщност не е бил пуснат на свобода лично от президента Путин, за разлика от своя събрат Кузя. Устин бил част от двойка тигри, пуснати на свобода от специалистите през юни.

Преди две години руският президент, облечен в бял костюм, за да имитира възрастен жерав, участва с мотоделтаплан в експеримент, чиято цел бе да да поведе ято отгледани в плен птици, за да се научат да следват своя водач при миграцията си към Централна Азия.