Израелски офицер разказа, че е открил тяло на обезглавено бебе в един от кибуците, атакувани от палестинското движение "Хамас" на 7 октомври, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Ръководителят на групата за издирване и спасяване към армията, полковник Голан Ваш, разказа, че е намерил тялото на майка, защитавала бебето си, докато претърсвал отломките от кибуча Беери в Южен Израел три дни след атаката на "Хамас". Той допълни, че когато е извадил тялото на майката, той е открил и обезглавено бебе, взел го е на ръце и после го е поставил лично в чувал за трупове. Полковникът разказа това пред журналисти по време на организирана визита в Кфар Аза, друг кибуц, атакуван от "Хамас".

Над 1400 души бяха убити в Израел при атаката на "Хамас". А близо 230 души бяха отвлечени от ислямистите.

"Хамас" отрече, че негови членове са убивали бебета по време на атаката. Израелски медии първи съобщиха за обезглавени бебета. Първоначално тези информации бяха подкрепени от израелски официални лица, преди израелски говорители да заявят, че не могат да ги потвърдят.

Президентът на САЩ Джо Байдън също спомена за обезглавяване на бебета, преди неговата администрация да уточни, че той не е виждал кадри от подобни жестокости.

Израелският равин Израел Вайс, който е сред лицата, отговарящи за идентификацията на убитите по време на нападението на "Хамас", заяви на 16 октомври, че е видял обезглавени бебета, жени и деца.

Никакви снимки или видеа на обезглавени бебета не са се появили досега.

"Хората ме питат как е възможно да не съм правил снимки. Отговарям им: "Съжалявам. Имам деца. Има граници. Не снимам обезглавени бебета", заяви полковник Ваш.