Често наричан най-големият трън в очите на Владимир Путин опозиционерът Алексей Навални отново успя да разбуни духовете в Москва. По темата в студиото на "Неделята на NOVA" говори журналистът Иван Гарелов.

Той направи паралел със случая със Сергей Антонов, където по думите му ЦРУ "го е съшил с бели конци". Аналогията е, че не ги интересува конкретния човек, а уязвяване на режима на Путин.

Според него Путин е сбъркал много - Навални не е Солженицин, нито Сахаров, не стои интелектуално така високо. В убежденията си е националист и антисемит.

"Аз съм много изненадан от Путин, беше гъвкав, а сега отдели на Навални твърде голямо внимание. Не искаше да бъде толкова компрометиран, но вместо това го героизира. Всяка една следваща стъпка е в полза на Навални, като коз на Запада. Ще го предложат за Нобелова награда", убеден е журналистът.

По думите му се е получила международна изолация на Русия, а хората на площадите не са мотивирани само от съдбата на Навални, изнервени са от икономическата ситуация, санкциите, технологичното развитие и така намират отдушник.

"Байдън не каза, че Русия е основният противник, остави врати. Пред което и да е българско правителство се явява проблем - като съдружник на НАТО трябва да отстояваме интересите си, но и личните интереси трябва да се защитят. Нямаме полза да бъдем враг на Русия", коментира Гарелов.