Британският министър на околната среда, прехраната и развитието на селските райони Майкъл Гоув потвърди, че се включва в надпреварата за следващ премиер на мястото на Тереза Мей, която обяви, че подава оставка на 7 юни, предадоха Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на телевизия Скай нюз.

"Мога да потвърдя, че издигам кандидатурата си за премиер на тази страна. Смятам, че съм готов да обединя Консервативната и Юнионистката партия, готов съм да осъществя Брекзита и съм готов да водя тази велика страна", заяви Гоув на журналисти пред дома си.

Майкъл Гоув става осмият кандидат за следващ британски премиер. Такова намерение вече обявиха бившият външен министър Борис Джонсън, настоящият външен министър Джереми Хънт, министърът на международното развитие Рори Стюарт, министърът на здравеопазването и социалните грижи Мат Ханкок, бившата министърка на труда и пенсионното дело Естер Маквей, бившият министър по въпросите на Брекзита Доминик Рааб и бившата лидерка на Камарата на общините (фактически представител на правителството в долната камара на парламента) Андреа Ледсъм, припомня ТАСС.