През нощта полицията в Страсбург съобщи, че евакуира центъра на града, където снощи имаше стрелба, при която загинаха трима и бяха ранени 12 души, предаде ДПА.

Полицията даде инструкции на хората, които бяха блокирани в центъра на Страсбург, да се евакуират в северна посока, да запазят спокойствие и да следват стриктно инструкциите на силите за сигурност.

Силите на реда предупреждаваха хората да не се отправят на юг и да избягват южния квартал Нойдорф, който остава отцепен и по всяка вероятност е в центъра на операцията по издирване на стрелеца.

Над 5000 зрители на Ренус арена, на които бе забранено да напускат залата (на снимката), започнаха да се евакуират в ранните часове на днешния ден. За това съобщи баскетболният клуб SIG в Туитър. По-рано клубът разпространи видеозапис как зрителите пеят националния химн на Франция - Марсилезата, в памет на жертвите на нападението.

Ренус арена се намира в близост до Европейския парламент, където също бе наложена забрана за влизане и излизане.

Регионалната телевизия Франс 3 съобщи, че на зрителите на местен театър също е било позволено да си отидат у дома, но клиентите на няколко магазина останаха блокирани.

Кметът на Страсбург Ролан Рие каза, че нападателят е все още на свобода и "ние не можем да позволим още хора да станат потенциални жертви на този мъж".

Кметът каза, че не може да обясни как стрелецът е успял да премине проверките за сигурност и да открие огън срещу хората на коледния базар.

Фейсбук активира функцията, чрез която потребителите на социалната мрежа могат да потвърдят, че не са пострадали.