Броят на убитите при терористичната атака на коледния базар във френския град Страсбург нарасна на четирима души.

Местните власти съобщиха, че ранените са 10, като четирима от тях са в тежко състояние, а останалите шестима са с по-леки наранявания.

Причините за нападението все още не са известни. Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер каза, че нападателят е известен на силите за сигурност, а местната префектура посочи, че той е включен в списъка на лица, които са предполагаем риск за сигурността.

По неофициална информация терористът е 29-годишен и е роден в Страсбург. Тази сутрин мъжът е бил търсен от полицаи в дома му, но не е бил намерен. Той е трябвало да бъде арестуван за извършено престъпление. По данни на изданието Dernieres nouvelles d'Alsace атентаторът е с инициали Ш.Ш. и през 2011 г. е бил осъден за въоръжено нападение.

В медиите се появи и снимка на млад мъж, за когото се твърди, че е атентаторът.

Телевизионният канал BFMTV предаде, че при обиск в жилището на стрелеца са били открити ръчни гранати.

Спецчастите са щурмували и сграда, в която са предполагали, че се е скрил младият мъж, но операцията е завършила без успех. Проверени са три адреса на улица Епинал, но стрелецът не е открит. Издирването му продължава.

Френският премиер Едуард Филип задейства междуведомствения кризисен щаб.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пък изказа съболезнования на близките на загиналите.

"Скърбя за жертвите на нападението в Страсбург", написа в Туитър Антонио Таяни. "Ние (Европейският парламент) ще продължим да работим със силата на свободата и демокрацията против терора. Европейският парламент "няма да бъде уплашен от терористични или криминални атаки", посочи той.

Няколко евродепутати са се намирали в близост до коледния базар в Страсбург, когато е започнала стрелбата. Те са се скрили в хотели, ресторанти или в сградата на ЕП, предаде ДПА.