Бурята "Жоаким" достигна и Швейцария, където трима души бяха ранени при дерайлирането на влак, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

Силни ветрове с пориви до 130 км в час и поройни дъждове станаха също причина товарен кораб под малтийски флаг с 19-членен екипаж да заседне край полуостров Киберон на френското атлантическо крайбрежие, допълва ДПА.
Радио Франс енфо съобщи, че от превозващия баласт 109-метров съд изтича мазут. Разливът е достигнал вече 1 км дължина и 5 м широчина. Задействана е програма за опазване на природната среда и крайбрежната охрана в Бретан обяви, че е започнало изпомпване на горивото на кораба.

От бурята са нарушени силно железопътните съобщения в Пеи дьо ла Лоар, тъй като носени от силните ветрове отломки са затрупали жп линии. Нарушени са също полетите на летищата в Брест, Нант и Рен.

В Северозападна Швейцария е дерайлирал влак в гориста местност близо до Трамелан. Според първоначалните данни са пострадали трима души, единият от които е кондукторът на влака.

Близо 120 пристигащи и заминаващи полета бяха отменени на международното летище в швейцарския град Цюрих заради силния вятър, предаде РИА Новости.
Отменени са 60 излитащи и 59 пристигащи международни полета.
Три полета до Базел са били пренасочени към други летища, тъй като не са могли да се приземят заради ураганния вятър.

Рано тази сутрин по данни на метеорологичната служба във Франция центърът на бурята е бил над най-северния район във Франция Па дьо Кале. Очаква се тя да продължи в източна посока към Белгия.

В края на ноември стотици хиляди жители на Полша, Естония и Литва останаха без ток заради урагана, връхлетял региона. Двама души загинаха, а други двама изчезнаха по време на буря, която удари югозападната част на Норвегия.